top of page

Új generációs, töltési idejű több mint 930 km-es hatótávolságot nyújtó szilárd-halmazállapotú akkumulátort fejleszt az NIO

byin Artificial intelligence, Newson 15 november 2023

2023. nov. 18.

Új generációs, töltési idejű több mint 930 km-es hatótávolságot nyújtó szilárd-halmazállapotú akkumulátort fejleszt az NIO

Az NIO, a kínai elektromos járműgyártó vállalat forradalmian új, 150 kWh kapacitású szilárd-halmazállapotú akkumulátor-csomaggal készül a piacra robbanni, amely jelentős mértékben fejleszti a járművek teljesítményét és hatótávolságát.

A január 2021-ben bejelentett, szilárd-halmazállapotú akkumulátorok eredetileg 1000 km-re voltak tervezve egyetlen töltéssel1. Azonban a legújabb jelentések szerint az NIO második generációs ES6-os modellje, amely a 150 kWh kapacitású akkumulátorral van felszerelve, 930 km-es (577 mérföldes) hatótávolságot ér majd el egyetlen töltéssel45.



A WeLion által gyártott 150 kWh kapacitású szilárd-halmazállapotú akkumulátor-csomag energiasűrűsége több mint 40%-kal magasabb, mint a hagyományos lítium-ion akkumulátoroké5. Ez az emelt energia sűrűség hosszabb utazási távolságokat és jobb teljesítményt eredményez az NIO járműveiben3.

Az akkumulátor-csomag hivatalosan átadásra került az NIO-nak, amely fontos mérföldkövet jelent mind a vállalat, mind az elektromos járműipar számára6. Az NIO felhasználói kézikönyveiben való megjelenése azt jelzi, hogy hamarosan elérhetővé válik a 930 km hatótávolságú opció5. Ez a fejlesztés az NIO-t a töltési idejű akkumulátorokat elsőként elérhetővé tevő elektromos járműgyártóvá teszi, és új mércét állít a többi autógyártó elé3.



Az új NIO ES6 modell a 150 kWh-s akkumulátorral felszerelve lenyűgöző teljesítményt és hatótávolságot nyújt4. A 150 kWh-s akkumulátorok szállításainak megkezdése júliusban várható, így az NIO forradalmi szilárd-halmazállapotú akkumulátor technológiája jelentős hatást gyakorol majd az elektromos járműiparra, és elősegíti az akkumulátor technológiák továbbfejlődését4.

Röviden összefoglalva, az NIO által kifejlesztett 150 kWh kapacitású szilárd-halmazállapotú akkumulátor-csomag jelentős áttörést jelent az elektromos járműiparban. A több mint 930 km hatótávolsággal rendelkező új akkumulátortechnológia javított energiasűrűséget és teljesítményt kínál, újabb mércét állítva az elektromos járműgyártók számára világszerte. Ahogy az NIO úttörőként hozza el a szilárd-halmazállapotú akkumulátorokat a tömegek számára, az elektromos járművek jövője fényesebb, mint valaha.

  


bottom of page